Variksenpelätin

Scarecrow, ,

 
8

Kaksi kulkuria kohtaavat ja alkaa yhteinen matka kohti pieniä unelmia. Entinen linnakundi Max (Gene Hackman) haluaa saavuttaa Pittsburghin avatakseen siellä huippuluokan autopesulan. Meriltä palannut Lion (Al Pacino) haluaa puolestaan Detroitiin tapaamaan lastaan, jota ei ole koskaan nähnyt. Jerry Schatzbergin ohjaama pienimuotoinen elokuva on suuri sydämeltään. Katsoja samaistuu Hackmanin ja Pacinon ensiluokkaisten roolihahmojen pitkään matkaan läpi mantereen vailla varsinaista päämäärää. Vain unelmilla on siivet, mutta nämä ystävykset räpiköivät melko pitkälle niilläkin vähillä. Kiireettömästi etenevä kerronta on paljossa velkaa unkarilaissyntyiselle Vilmos Zsigmondille, jonka kamera kohottaa tarinan lähes metafyysiseksi runoksi rinnastamalla kulkureitten liikkeen läpi keskeisen USA:n ympäröivän luonnon ajattomaan pysyvyyteen.

Lue lisää Kommentoi
  Tommi • 28.10.2011 20:29

  Elokuva oli viihdyttävä. Henkilöt ovat alusta pitäen kiintoisaa seuraa ja kehittyvät tasaisesti elokuvan aikana. Max vaikuttaa ensisilmäykseltä mukavalta, rauhalliselta tyypiltä, mutta osoittautuukin varsin kovakouraiseksi hahmoksi. Lion taas on alusta saakka hyvätuulinen, sosiaalinen henkilö, joka muuttuu loppua kohden hullummaksi. Suosittelen.

  Henna • 2.11.2011 10:32

  No en sanoisi että se kovin huonokaan ollut taikka hyväkään, mutta joo sopiva jotenkin

  Noora N • 7.12.2011 14:55

  Pidin elokuvasta. Lion sai heti sympatiani puolelleen jostain syystä, ja hän oli suosikkini elokuvasta. Hänen sekoamisensa elokuvan lopuksi oli harmillinen, mutta toi kuitenkin elokuvalle viihdearvoa.

  Anna R • 7.12.2011 15:00

  Kaverusten ystävyyssuhde oli todella koskettava. Muuten elokuvan juoni ei kiinnostanut minua. Elokuva oli kuitenkin ihan katsottava

  MaTa • 12.12.2011 19:22

  IhmeFilmi elokuvista minun suosikkini. Mielenkiintoiset ja hauskat hahmot, hyvä juoni ja yllättävä/järkyttävä loppu. Plussaa siitä etten ollut ennen edes kuullut tällaisesta elokuvasta. Al Pacinon olen nähnyt tätä ennen vain Scarfacessa joten oli kiva nähdä tällaisessa täysin erilaisessa roolissa.

  Ville L. • 12.12.2011 20:30

  Variksenpelätin oli itselleni ennenstään tuntematon elokuva, mutta paljastui tämän kurssin yllättäjäksi. Elokuvaa pitää pystyssä loistava näyttelijätyö, mutta myös juoni on koskettava ja täynnä huumoria. Elokuva on positiivisesti amerikkalainen, se kuvaa optimismia ja vaikeuksien voittamista, kun Max lopulta uskaltautuu nauramaan itselleen. Tykkäsin kovasti.

  Harri • 10.1.2012 08:18

  Koskettava tarina ystävyydestä. Oli kaikista IhmeFilmi elokuvista itselleni tuntemattomin. Hauska, draamaa unohtamatta. Loppu olikin yllättävän traaginen. Al Pacino loisti Lionin roolissa.

  Jonas B • 11.1.2012 10:55

  Ei ollut tuttu elokuva ennestään edes kadunmiesten puheista mutta yllätti positiivisesti.

Kirjoita viesti