Bonnie ja Clyde

Bonnie and Clyde, ,

 
26

Tositapahtumiin perustuva tarina kertoo kauppoja ja pankkeja ryöstäneestä rikollisparivaljakosta suuren laman aikaan 1930-luvun Yhdysvalloissa. Bonnie Parker (Faye Dunaway) ja Clyde Barrow (Warren Beatty) rakastuvat toisiinsa, aloittavat rikolliset retkensä paremman elämän toivossa ja nousevat vähitellen aikakautensa tunnetuiksi mediajulkkiksiksi. Heidän tarinansa on saanut mystisen ja romantisoidun legendan hohteen. Kerta toisensa jälkeen Bonnie ja Clyde onnistuvat karistamaan takaa-ajajien  kiinniottoyritykset kunnes keikat käyvät yhä vaarallisimmiksi päätyen lopulta kohtalokkaaseen väijytykseen. Kuvaaja Burnett Guffey sai suorituksestaan Oscarin, mutta kuvailmaisua uudistavassa elokuvassa ohjaaja Arthur Pennille ominainen käsiala oli jo saavuttanut tunnusomaiset piirteensä.

Lue lisää Kommentoi
  Ulappa • 21.9.2011 21:33

  Terveisiä Hämeenlinnasta. Meitä oli tänään leffassa lähes sata. Katsojana tahdoin Bonnien ja Clyden onnistuvan puuhissaan, vaikka he olivatkin rikollisia. Henkilöhahmot olivat ovelasti rakennettuja heikkouksineen ja vahvuuksineen, joten ostin heidät ensi hetkestä lähtien. Faye Dunawayn pitkä ja venytetty Why-kysymys soi korvissa edelleen.

  Tommi • 22.9.2011 18:45

  Oulun lyseolta taas.

  Bonnie ja Clyde oli minulle positiivinen yllätys. Hahmot, niin pää- kuin sivuhahmotkin olivat mielenkiintoisia, persoonallisia ihmisiä, joiden puheita ja tekoja seurasi mielellään. Näyttelykin oli kautta linjan erinomaista.

  Etenkin pidin tarinasta, jonka aikana päähenkilöt kehittyvät ihmisinä selvästi ja jossa on juuri sopivasti enemmän ja vähemmän dramaattisia käänteitä.

  Suosittelen filmiä kaikille.

  Harri26.9.2011 14:00

  Oulun lyseon abi

  Aivan kelpo katsottavaa oli. Kuvastaa hyvin murrosta joka tapahtuu tuon ajan elokuvissa. Väkivalta on paljon selvempää ja keskeinen osa elokuvan jännitystä. Monipuoliset sivuhenkilöt ja näiden hahmojen kehitystarina yllätti positiivisesti. Olihan kuitenkin elokuvan nimi ”Bonnie ja Clyde”.

  Tositapahtumia on kuvattu todentuntuisesti, ja erityisesti Clyden seksuaalinen epäröinti tallentui tehokkaasti. Puhuttanut varmasti omana aikanaan, olihan Bonnie nainen joka johti gansteri-koplaa.

  Hanska • 26.9.2011 17:29

  Katsoimme leffan Oulun Valveella, OSYKin vuorolla maanantai iltapäivänä. Olen nähnyt ihmefilmit muistaakseni pari vuotta aiemmin, 2009, saattoipa se olla ensimmäinen Ihmefilmi-projekti itse asiassa.

  Bonnie ja Clyde oli siinä mielessä vähän erilainen näkemieni ihmefilmien joukossa, että tässä oli selkeä juoni. Päähenkilöt olivat kiinnostavia ja erikoisia. Viihdyttävä ja hauska leffa, suosittelen! 🙂

  Pirkko Riekko27.9.2011 09:28

  Viihdyttävä, hauska ja nostalginen

  Ulla • 28.9.2011 15:41

  Pidetty kuva. Taitavasti kuvattu, henkilöhahmot ymmärrettäviä. Rikollisuutta ei ihannoitu, ei myöskään tappamista. Lama ja unelmat veivät väärälle uralle. Luin kesällä historiikin, jonka mukaan Clyde Barrow oli normaali heteromies. Hänet raiskattiin toistuvasti vankilassa (surmasi lopulta pahoinpitelijänsä), mistä elokuvan tekijät arvelivat ehkä tämän tulleen impotentiksi. Ensin suunniteltiin muuten homo-Clydea. Tutkija Jeff Guinnin mukaan Clyde rakasti syvästi Bonnieta, ja heillä oli normaali seksielämä. Bonnie oli avioitunut 16-vuotiaana, ei koskaan virallisesti eronnut, ei voinut saada lapsia. Blanche oli oikeasti Bonnieta kauniimpi, mutta totta kai elokuvassa pitää olla jännitteet kohdallaan. Rikolliset kiinni saanut poliisi ei ennestään tuntenut paria, hän oli maineikas etsivä, siksi hänet kutsuttiin apuun. Osavaltiolait ja kouluttamattomat sheriffit eivät siinä olleet onnistuneet. Clyde varasti aina nopeimmat autot, häntä ei yksinkertaisesti saatu kiinni. Tarvittiin petoskin, kuten elokuvassa kerrottiin.

  HV6.10.2011 09:39

  Matinkylän koululta kävimme katsomassa Bonnien ja Clyden IhmeFilmi-projektin ensimmäisenä elokuvana. Aluksi en odottanut näin vanhalta leffalta kovinkaan paljoa. Pidin kuitenkin elokuvasta kovasti. Aluksi oli vaikea ymmärtää tapahtumia ilman tekstityksiä, mutta juoneen pääsi nopeasti mukaan. Katsominen ei käynyt missään vaiheessa tylsäksi. Tarinaa jaksoi seurata innolla ja henkilöhahmot herättivät monenlaisia tunteita. Olisin omalta osaltani toivonut Bonnien ja Clyden pääsevän lopullisesti pakoon, ja loppukohtaus tuli suoranaisena yllätyksenä. Vaikka rikollisuutta ei näytetty positiivisessa valossa, olin silti heidän puolellaan. Kaiken kaikkiaan elokuva oli mielestäni viihdyttävä, mielenkiintoinen ja katsomisen arvoinen, voisin katsoa uudestaankin.

  Tumzzzzz(MKK) • 6.10.2011 09:44

  Ihan Ok leffa joissain kohdissa vähän tylsä.
  Hyvä että oli toimintaa ja rikoksia. Hyvä juoni ja onnistunut lopetus.
  Vähän oli vaikea ymmärtää kun ei ollut tekstityksiä.
  Päähenkilöiden välistä suhdetta oli hauska seurata.
  Suosittelen vanhemmille ihmisille.

  Jenni • 6.10.2011 09:45

  Elokuva oli mielestäni ihan hyvä ja aika mielenkiintoinen.
  Elokuvaa oli hauska seurata koska siinä oli toimintaakin ja juonessa oli jotain järkeäkin koska se perustui tositapahtumiin.
  Muuten en itse pidä vanhemmista elokuvista mutta suosittelen elokuvaa kaikille jotka pitävät vanhemmista elokuvista.

  Normi GeBs • 6.10.2011 09:47

  IHAN P**KA LEFFA

  Oskar HYK • 14.10.2011 07:38

  Asenne oli aluksi vähän että ”Joo ihan sama joku koulun leffa” mutta olikin loppujen lopuksi ihan hyvä. Pettyi vähän loppuun niinkuin varmaan moni muukin olisi toivonut että rikostoverit selviävät.

  Elli U. • 15.10.2011 11:46

  Bonnie ja Clyde oli positiivinen yllätys! Easy riderin jälkeen odotukseni oli jossain paljon alemmalla ja Bonnie ja Clyde ylitti ne leikiten.
  Elokuvassa oli juonta ja tapahtumat kärjistyivät loppua kohti. Jännite pysyi yllä koko elokuvan ajan. Loppu oli odotettavissa, mutta olisin toivonut Bonnien ja Clyden selviävän.

  Juuli R. • 15.10.2011 15:35

  Ennakko odotukset oli että Bonnie ja Clyde vain paneskelevat ja varastelevat mutta elokuva olikin yllättävän hyvä! Pidin erityisesti hahmosta C.W. Moss. Hyvä elokuva minun makuuni, joka olen tottunut 2000-luvun elokuviin.

  Tarleena T. • 16.10.2011 09:48

  Bonnie ja Clyde oli positiivinen yllätys. Odotin hieman hillitympää toimintaa, joten elokuvan toimintarikkaus yllätti. Juoni oli mielestäni onnistunut, ja näyttelijät onnistuivat rooleissaan erinomaisesti. Päähenkilöiden välistä suhdetta oli mielenkiintoista seurata. Loppukohtaus oli odotettavissa, mutta olisin toivonut kuitenkin erilaista loppua. Kaiken kaikkiaan elokuva oli katsominen arvoinen.

  Juho P • 16.10.2011 11:21

  Olin kuullut elokuvasta lähinnä positiivista palautetta ja katsottuani elokuvan tajusin minkä takia. Elokuva oli ikäisekseen varsin monipuolinen. Loppuratkaisu oli myös todella hyvin toteutettu, sillä mielestäni se tyydyttää katsojaa vaikka päähenkilöt kuolevatkin.

  Sara H. • 17.10.2011 15:00

  En ole paljoa katsellut vanhoja klassikkoelokuvia, mutta tämä yllätti positiivisesti. Nimi on ennestään tuttu, mutta juoni oli tuntematon. Pidin elokuvasta, koska jo heti ensi minuuteilla alkoi tapahtua, joten mielenkiinto pysyi yllä. En osannut odottaa päähenkilöiden kuolemaa lopussa, mutta toisaalta ei kai onnellista loppuakaan olisi voinut olla.

  Mira A. • 17.10.2011 15:32

  Bonnie ja Clyde oli elokuvana tuntematon, tosin nimi oli kyllä tuttu. Itse en ole vanhojen elokuvien ystävä, mutta kun tämä oli klassikko niin odotin innolla sen näkemistä. Juoni oli heti alussa mukaansatempaava ja mielenkiinto pysyi yllä koko elokuvan ajan. Näyttelijöiden roolisuoritukset olivat erinomaisia joten elokuvan tunnelma oli tiivis. Loppuratkaisu oli yllättävä, vaikka olinkin kuullut että päähenkilöt kuolevat samanaikaisesti.
  Bonnie ja Clyde on yksi parhaimmista elokuvista, joita olen nähnyt enkä ihmettele yhtään miksi se on klassikkoelokuva

  Taimi H • 25.10.2011 18:36

  Nimenä niin tuttu Bonnie ja Clyde oli itselleni elokuvana hyvin tuntematon, mutta odotukset olivat silti korkealla tämän klassikkoelokuvan suhteen. Elokuva täyttikin odotukset, sillä se lähti heti nopeasti käyntiin ja jatkui yhtä vauhdikkaana ja mielenkiintoisena aina elokuvan loppuun asti. Toteutus oli hyvä, ja näyttelijät sopivat rooleihinsa loistavasti. Pidin!

  Henna • 2.11.2011 10:29

  OK omasta mielestäni ainakin

  Janette T • 8.11.2011 18:23

  Olin tutustunut tähän elokuvaan lukemalla siitä esitiedot ja odotin sen näkemistä myös sen takia, koska tämä on yksi harvoista klassikko elokuvista, joista olen edes ikinä kuullut. En kuitenkaan osannut odottaa, että elokuva olisi ollut näin positiivinen kokemus. Juoni on ajallensa moderni ja jopa nykyajan elokuviin tottuneena voi sanoa, että Bonnie ja Clyde oli mielenkiintoinen ja viihdyttävä katselukokemus. Rikollinen toiminta ja henkilöiden välinen rakkaus kiehtoivat ja elokuva on varmasti myös monen nuoren mieleen. Loppuratkaisu oli harmillinen, mutta silti hyvä, koska se ei jättänyt mitään avoimeksi. Bonnie ja Clyde oli myös kuvattu hyvin ja siitä pystyi nauttimaan alusta loppuun asti!

  Taija S. • 13.11.2011 17:46

  ”He olivat kuin Bonnie ja Clyde…” olen kuullut monesta median lähteestä, kun on puhuttu jostain miehestä ja naisesta. Vaikka termi oli minulle tuttu, en tiennyt mitä se tarkoittaa, ennen kuin tutustuin tähän elokuvaan! Nyt vasta huomaan miksi Bonnie ja Clyde ovat inspiroineet monia elokuvien ja tv-sarjojen tekijöitä. Ajatus varastelevasta pariskunnasta on jännittävä ja kuolematon.
  Vaikka elokuva oli hyvä ja roolivalinnat loistavia, minusta tuntuu että elokuvasta jäi jotain puuttumaan. Minä kai odotin jotain tiivistunnelmaisempaa ja hengästyttävämpää elokuvan tarinalta. Mutta vaikka jokin tietty syvyys elokuvalta jäi puuttumaan, ei se kuitenkaan varsinaisesti pettänyt odotuksiani. Elokuva oli silti viihdyttävä ja juoni oli loistava. Bonnie ja Clyde on sellainen elokuva, jonka suosittelisin jokaisen elokuvien historiasta kiinnostuneen katsovan.

  Ville L. • 29.11.2011 13:21

  Bonnie ja Clyden tarina oli ennestään tuttu muun populaarikulttuurin puolelta, mm. Simpsoneista. Itse elokuvaa en ollut ennen nähnyt. Elokuva oli viihdyttävä kokonaisuus ja muutama kohtaus, mm. maanviljelijän kohtaaminen ja loppuratkaisu olivat todella hienoja. Elokuva kertoi hyvän tarinan, vaikka en tätä suosikkeihini laskisikaan.

  Susanna S. • 29.11.2011 18:05

  Pidin paljon elokuvasta Bonnie ja Clyde. En ollut aikaisemmin nähnyt kyseistä elokuvaa tai tiennyt mistä se kertoo. Näyttelijät olivat todella taitavia ja varsinkin Faye Dunaway Bonnie Parkerina oli loistava. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja ehkä sen takia pidin siitä niin paljon. Elokuva oli viihdyttävä ja sen jaksoi katsoa alusta loppuun tylsistymättä.

  Noora N • 7.12.2011 14:40

  Odotukseni elokuvaa kohtaan olivat melko korkealla, sillä olin kuullut siitä puhuttavan niin paljon. Elokuva vastasi odotuksiani hyvin, pidin siitä todella paljon. Koko elokuva näyttelijöineen oli mieleeni, voisin suositella tätä kaikille.

  Anna R • 7.12.2011 14:42

  Minä olin lukenut elokuvast arvioita, jotka ylistivät elokuvaa. Juonenkäänteet ja erilaiset rikostapahtumat herättivät mielenkiintoni yhä uudelleen ja uudelleen. Näyttelijät tekivät mahtavan suorituksen.

  Jonas B. • 8.1.2012 17:18

  Hyvä elokuva. Erityisesti elokuvan loppukohtaus, jossa Bonnie ja Clyde tapetaan väijytyksessä, oli rajussa väkivallan kuvauksessaan mieleenpainuva.

Kirjoita viesti