CinEd-koulutus ja elokuvanäytös Rauman Blue Sea Film Festivalilla 18.8.2017

Tervetuloa CinEd-koulutukseen: uusia välineitä elokuvakasvatuksen työkalupakkiin tulevaisuuden yleisöjen kanssa työskenteleville

CinEd-koulutus
Aika: perjantaina 18.8.2017, klo 9 -12
Paikka: Hotelli Kalliohovin Johtokunta-kabinetti, Kalliokatu 25, 26100 Rauma

Ilmoittautuminen: 16.8. mennessä

Avoin elokuvanäytös kouluille
Elokuva: Aki Kaurismäki; Mies vailla menneisyyttä, K7

Aika: perjantaina 18.8.2017, klo 13
Paikka: Rauma Blue Sea Festival, elokuvateatteri Iso-Hannu, Savilankatu 1, Rauma

Ilmoittautuminen: ilmoita ryhmäsi mukaan 16.8. mennessä

Tervetuloa perehtymään tapoihin sisällyttää elokuvakasvatusta omaan työhösi – olit sitten opettaja, kirjastonhoitaja, elokuvakerhon vetäjä, nuorisotyöntekijä tai muuten vaan työssäsi lasten tai nuorten kanssa tekemisissä. Koulutuksen jälkeen järjestämme avoimen elokuvanäytöksen osana Rauma Blue Sea Film Festivaalia, jonne olette tervetullut koululaisryhmänne kanssa.

CinEd on eurooppalainen elokuvakasvatushanke ja elokuvakirjasto, joka tutustuttaa 6-19-vuotiaita lapsia ja nuoria eurooppalaisen elokuvan rikkauteen. Suomessa CinEd toimii osana IhmeFilmi ry:n toimintaa. CinEd tarjoaa kokoelman eurooppalaisia elokuvia, niihin laaditut oppimateriaalit ja ilmaisia koulutuksia.

Koulutus tarjoaa monipuolisesti työkaluja, joilla kehitetään nuorten katsojien valmiuksiakriittiseen analyysiin, kykyä katsoa elokuvaa taiteena ja lisätään tietoa elokuvan kielestä ja tekniikoista.

Koulutuksen aikana katsomme yhdessä otteita elokuvista ja tutkimme tapoja ja mahdollisuuksia elokuvakatsojuuden kasvamiseen. Koulutus antaa hyvät eväät kaikenlaisen elokuvan katsomiselle ja tarjoaa uudenlaisia tapoja elokuvataiteen sekä erilaisten audiovisuaalisten kuvastojen kohtaamiseen. CinEd:in erityinen elokuvakasvatuksellinen lähestymistapa kutsuu luomaan yhteyksiä elokuvien välille ja soveltuu hienosti myös uuden opetussuunnitelman päämääriin, kuten ilmiöoppimiseen ja oppiaineiden rajoja ylittävien kokonaisuuksien käsittelyyn.

CinEd -koulutus auttaa hyödyntämään IhmeFilmi ry:n Suomeen tuomaa tarjontaa laajemmin. Tällä hetkellä elokuvavalikoimasta löytyy suomeksi tekstitettynä elokuvia erityisesti yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille mutta myös nuorempien kanssa toimiville. Elokuvat ovat lisäksi katseltavissa seitsemällä muulla eurooppalaisella kielellä (esim. ranskaksi, englanniksi, espanjaksi ja italiaksi) ja sopivat näin myös kieltenopetukseen.

Ilmoittaudu koulutukseen ja näytökseen 16.8.2017 mennessä:

info@ihmefilmi.fi