IhmeSuomi-esityssarja

IhmeVideot

Hobbyhorse Revolution!

IhmeSuomi -hankkeeseen saatiin tänä vuonna ihastuttava lisä, kun Selma Vilhusen dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution (2017) liitettiin sarjan viidenneksi elokuvaksi.

Hobbyhorse Revolution on hauska ja koskettava elokuva mielikuvituksen ja yhteisöllisyyden voimasta. Elokuva seuraa kolmea nuorta, Aiskua, Elsaa ja Alisaa, joiden elämään keppihevosharrastus on tuonut muutoksen, ja jotka uskaltavat elää omannäköistään elämää silloinkin, kun ympäristö ei ymmärrä heille tärkeää harrastusta.

Maamme kuva elokuvapeilin kautta

IhmeSuomi-hanke on suunnattu suomea toisena kielenä opiskeleville lukiolaisille ja yläasteen oppilaille. IhmeSuomi kertoo Suomesta, suomen kielestä ja suomalaisesta kulttuurista elokuvan keinoin.

Mukana olevat koulut saavat käyttöönsä viisi elokuvaa ja niihin liittyvät oppimateriaalit, jotka käsittelevät muun muassa kieltä, kulttuuria ja historiaa. Tuottamistehtävien kautta nuoret pääsevät pohtimaan myös omaa identiteettiään, haaveitaan ja tulevaisuuttaan Suomessa. IhmeSuomi helpottaa suomea toisena kielenä -opettajien työtä tarjoamalla sarjan elokuvia ja niihin liittyvät oppimateriaalit. Koulujen tulee esittää elokuvat mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, mutta muuten opettajilla on vapaus hyödyntää teoksia ja materiaaleja haluamallaan tavalla.

Kirjoita viesti