IhmeFilmi järjestää seminaarin elokuvakasvatuksesta 2.9.2016

Ajankohtaista

IhmeFilmi järjestää seminaarin elokuvakasvatuksesta elokuvateatteri Orionissa

aika: 2.9.2016 klo 9.00-16.30
paikka: Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Helsinki

IhmeFilmi ry:n seminaari kokoaa yhteen elokuvakasvatuksen toimijoita paneelikeskusteluun elokuvakasvatuksen merkityksestä sekä esittelee kauden 2016-2017 Hirviöitä ja ihmisiä -elokuvasarjan. Tekijävieraaksi saapuu elokuvaohjaaja Virpi Suutari, jonka dokumenttielokuva Hilton! nähdään seminaarin ohjelmassa klo 14.00.

Elokuva on aina käsitellyt vieraita ja pelottavia asioita. Muukalaiset ovat olleet elokuvantekijöille varma keino herättää tunteita taidemuodon alkuvuosista lähtien. Joskus olemme kohdanneet ulkoavaruuden hirviöitä, toisinan vihollisarmeijan sotilaita, joskus vieraus ja ulkopuolisuuden tunne on itsessämme. Elokuvan keinoin on kerrottu elokuvan historian alusta alkaen myös siitä hetkestä, kun kaksi vierasta kohtaa – ja ystävystyy!

Seminaariin on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) kanssa. Luvassa on hyödyllisiä vinkkejä mm. opettajille elokuvan käsittelystä koulussa. Tervetuloa mukaan!

HIRVIÖITÄ JA IHMISIÄ – elokuvia vieraudesta
OHJELMA
9.00 aamukahvit
9.30 Tervetuloa
9.45 IhmeFilmin Hirviöitä ja ihmisiä
-sarjan esittely & käsittelyvinkkejä
11.15 KAVI: Elokuvapolku & tapaus Komisarion Palmun erehdys
11.45 lounastauko
12.30 Elokuvakasvattajuus – paneelikeskustelu
13.30 kahvitauko
14.00 Hilton! elokuvanäytös
15.30 Tekijän puheenvuoro / Virpi Suutari

Ilmoittaudu mukaan seminaariin 31.8.2016 mennessä
osoitteessa https://goo.gl/forms/8mSQ3xeWzlr0ZjO63

HUOM! Opettaja: Jos haluat oppilasryhmäsi kanssa seminaarin Hilton! -näytökseen ja Virpi Suutarin puheenvuoroa kuuntelemaan lähetä sähköpostia osoitteeseen azar@ihmefilmi.fi. Saliin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tiedustelut
toiminnanjohtaja Azar Saiyar, azar@ihmefilmi.fi
puheenjohtaja Antti Pentikäinen, antti@ihmefilmi.fi
www.ihmefilmi.fi

Capture d’écran 2016-05-16 à 22.19.18
Persepolis6

Kommentointi on suljettu.