IhmeFilmi ry:lle Kampela-palkinto elokuvakulttuurin hyväksi tehdystä työstä

Ajankohtaista

Rauman Blue Sea Film Festivalin yhteydessä jaetaan vuosittain Kampela-palkinto elokuvakulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tänä vuonna palkinnon sai valtakunnallista elokuvakasvatustyötä nuorten parissa tekevä IhmeFilmi ry.

Yhdistys vastaa klassikkoelokuvien huonoon saatavuuteen maassamme. IhmeFilmin kuratoimia elokuvasarjoja esitetään kouluissa, elokuvateattereissa, kuntien nuorisotiloissa, sekä muissa kulttuuritiloissa ympäri maata. Vuonna 2008 käynnistetty IhmeFilmi-toiminta tavoittaa nykyään joka vuosi tuhansia nuoria.

Palkinnon otti vastaan IhmeFilmin puheenjohtaja, elokuvaopettaja Antti Pentikäinen. “Olemme ylpeitä saamastamme tunnustuksesta. Uusissa peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmissa puhutaan paljon monilukutaidosta. Elokuvakasvatus on loistava keino edistää monilukutaitoa sekä lisäksi muun muassa kulttuurien tuntemusta”, Pentikäinen toteaa.

Perinteikäs Kampela-palkinto myönnettiin nyt 22. kerran. Aiemmin saman palkinnon ovat saaneet muun muassa elokuvaohjaaja Matti Ijäs sekä elokuvakulttuurin pitkäaikainen voimahahmo Peter von Bagh.

Kirjoita viesti