Liikkuvan kuvan harjoituksiin IhmeFilmissä

Vierailijoiden artikkelit

IhmeFilmin kevätseminaarissa 9.5.2011 esiteltiin hankkeen uusi koulutusmuoto – omien liikkuvan kuvan harjoitusten tekeminen. Elämyksellisen kokemisen ja elokuvia analysoivan läpikäymisen lisäksi on olennaisen tärkeää korostaa oman tekemisen osuutta elokuviin kasvattamisessa. Seminaarissa esitettiin useita erilaisia näkökulmia ja harjoituksia – alkeista yhä vaativampiin – joiden kautta aloittaa tai jatkaa jo aloitettua toimintaa.

IhmeFilmin videoharjoitusten toteuttamisessa keskeisenä kanavana toimii yhteistyökumppanimme elokuvayhteisö Kelaamo (http://kelaamo.fi/). Opettajat voivat jakaa kokemuksia ja ideoita Edu-osiossa. Oppilaat kokoontuvat ja jakavat tekemiään IhmeFilmi-harjoituksia Tekijät-osiossa. Toivomme, että kaikki mukanaolevat yhteistyökumppanimme kirjautuisivat Kelaamoon. Haluamme että IhmeFilmi muodostaa valtakunnallisen elokuvakasvatusperheen, jonka jäsenet keskustelevat aktiivisesti toiminnastaan ja sen kehittämisestä.

Kun olet kiinnostunut omien videoharjoitusten teetättämiseen IhmeFilmien innoittamana, voit toimia joko omin päin oman kokemuksesi pohjalta tai sitten tilata ohjaajan koulullesi pitämään työpajaa. Joka tapauksessa IhmeFilmi-sivustolle sekä ohjelmalehtiseen kootaan asianmukainen ohjeistus ja kattava kokoelma harjoituksia, joiden kautta voit toteuttaa projektin itsenäisesti.

Jos haluat tilata ohjaajistamme esim. elokuvaopiskelija Joonas Rannan, kerro meille ensiksi kuinka monta tuntia voit työpajaan käyttää opetusaikaasi. Voimme räätälöidä työpajan toiveittesi ja haluamasi lähtökohdan mukaiseksi. Sisällöissä voidaan keskittyä liikkuvan kuvan perustaitoihin, teknisiin ja sisällöllisiin kysymyksiin, tai painottaa tekemisen lähtökohtaa ja esimerkkiä oppilasryhmäsi näkemiin IhmeFilmeihin.

Ota yhteyttä ja kerro toiveistasi. Ilmoitatko myös oletteko tehneet IhmeFilmiin tulevien oppilasryhmien kanssa aiemmin videoita, onko sinulla opettajana asiasta aikaisempaa kokemusta, onko koulullanne minkälaista kuvauskalustoa (videokamerat, jalustat, mikrofonit..) ja/tai editointiohjelman käyttömahdollisuutta tietokoneella?

Työpajat ovat osallistujille täysin ilmaisia, kuten kaikki muukin tarjonta IhmeFilmissä. Yhteystiedot: Juha Oravala/IhmeFilmi ry. juha@ihmefilmi.fi, 045- 876 0006

  Lasse Mertanen • 26.1.2012 13:24

  Hei!

  Voiko Ihmefilmin pajoihin tai yleensä toimintaan päästä mukaan?
  Sain vinkin äikänopekollegaltani ja asia rupesi kiinnostamaan.

  Juha • 26.1.2012 13:50

  Moi Lasse! Kiitos viestistäsi ja kiinnostuksesta IhmeFilmiä kohtaan!
  Toimintaan pääsee helposti mukaan, jos koulullanne tai muussa toimipaikassa on elokuvien katselemiseen soveltuvat tilat (videotykki, valkokangas, äänijärjestelmä).
  Aiemmin elokuvasarja ja muu toiminta on sijoittunut syyskaudelle. Tällä hetkellä kuitenkin vielä odottelemme jatkuuko hankkeen toiminta vuonna 2012. Asiaan saataneen selvyys lähiaikoina.
  Jos laitat tarkemmat tietosi sähköpostilla (juha@ihmefilmi.fi), lisään sinut mukaan postituslistallemme.

Kirjoita viesti