IhmeFilmin uuteen vuoteen

Vierailijoiden artikkelit

IhmeFilmi 2010 on päättymässä, takana loistelias putki valtakunnallista elokuvan ilotulitusta. Hanke jatkuu hyvistä kokemuksista vahvistuneena, entistä rikkaampana ja äänekkäämpänä vuonna 2011! Välimatkalla kannattaa katsoa lisää elokuvia. Seuraava huippuluokan IhmeFilmi-seminaari on vireillä alkuvuodeksi.

  Hyvä idea sinänsä • 17.12.2010 09:36

  Ihmefilmiin ei enää Tatia, kahtena vuonna ns. mestaria, joka ei voisi vähempää kiinnostaa. Kymmenestä elokuvasta kaksi ei voi olla suomalaista. Tulio ei ole klassikko millään mittarilla. Leffan äänen laatukin kurja, suunliikkeet ja puhe kulkevat eri tahtia. Vaalaa, Lainetta, Kassilaa, Niskasta…Dokumentti klassikko vuodelta 2005 – siis vitsi? Televsiosta tuli suurin piirtein samoihin aikoihin moni kuvista. Esitysoikeudetko kiven alla, kun valikoima tämä? Missä saksalainen, venäläinen, espanjalainen…elokuva?
  Miksi vain kolmisenkymmentä koulua mukana?

  Itseironiaa - Ihmefilmi nimikin • 17.12.2010 13:13

  Onko informoitu muuten mitenkään edes niille harvoille kouluille, jotka ovat olleet mukana. Tuntuu oudolta, yhtä oudolta kuin köyhä valikoima vuonna 2010. 2009 leffat olivat huomattavasti parempia.

  Ryppyilyä • 17.12.2010 16:05

  Selailin Ihmefilmin työryhmää; ihan vaikka siksi että näin härskiä valehtelua ja joutokehuntaa kuin tämä harrastaa, ei tapaa ryppyvoidemainoksissakaan. Olisi kiinnostavaa tietää, paljonko maksetaan siitä, että kolmisenkymmentä koulua saa katsottavakseen puhkikuluneita, surkeita kuvia – siis paljonko maksetaan Tammelle ja Haarlalle. Muuta motiivia en keksi. Jos oltaisiin oikeasti elokuvasta kiinnostuneita, valikoima olisi toinen, samoin filmit.

  eero • 3.1.2011 08:49

  IhmeFilmi-elokuvien valikoima perustuu siihen, mitä suomenkielisin tekstein on saatavilla dvd-julkaisuina, joihin on lisäksi hankittavissa esitysoikeudet Suomesta. Viime vuoden valikoimassa oli nämä 15 elokuvaa:

  Takaikkuna
  Riemuloma Rivieralla
  400 kepposta
  Kourallinen dollareita
  Johnny Guitar
  Polkupyörävaras
  Laulavat sadepisarat
  Pahan kosketus
  Mies valkoisessa puvussa
  Tohtori Outolempi
  Neljä naurettavaa naapuria
  Toisen kerroksen lauluja
  Kuin raivo härkä
  Tie

  Elokuvia karsittiin viimeisimpään settiin, koska esityskokonaisuudesta tuli yhtä syksyä kohden liian tiukka. Elokuvien tasosta olen luonnollisesti eri mieltä Ryppyilevän idiootin kanssa – tilaa Filmihullu! Lisäksi on päivänselvää, että tällä hommalla suorastaan rikastuu, kuten kaikella yhdistyspohjaisella kulttuuritoiminnalla nyky-Suomessa.
  Eero Tammi

  Hyvä idea sinänsä • 3.1.2011 09:29

  Filmihullu minulle tulikin aikoinaan, mutta havaitsin lehden taiton ja kielen niin luotaantyöntäväksi ja tönköksi, että lakkasin tilaamasta. Kannattaisi ottaa mallia esim. Imagesta, mutta raha varmaan este.
  Enkä lähtisi ketään nimittelemään, se on alhaista ja sivistymätöntä.

  Hyvä idea sinänsä • 3.1.2011 09:35

  Kiitos kuitenkin kokeilusta! Edellisen vuoden leffat olivat monipuolisempia, 15:ssa tietysti enemmän valinnanvaraa. Eivät kaikki oppilaat pääse tietenkään kymmeneenkään, mutta silti voisikin olla parempi tarjota 15.

  appambTic29.5.2011 21:45

  miksi ei:)

Kirjoita viesti