Jos elokuva ei kiinnosta, ala vetää

Elokuvaesittely

Tällä sivustolla käsitellään elokuvia ennen ja jälkeen esitysten. Sitä mitä kukakin on nähnyt ja missäkin elokuvassa. Elokuvia on kymmenen, näkökulmia niihin tuhansia. Keskustellakseen jostain elokuvasta siitä ei tarvitse pitää eikä sitä tarvitse ymmärtää. Tärkeintä on katsominen, kokeminen ja sen käsitteleminen.

Syyskaudella 2010 IhmeFilmi pyörittää kymmentä elokuvaa 35 esityspaikassa. Ne ovat klassikoita ja kulttielokuvia, elokuvia, jotka eivät pyöri kenenkään naapurikinossa. Siis vanhoja elokuvia, kun taas yleisö on pääasiassa nuorta, ikäjakaumaltaan 15-18.

Mikä on saanut meidät tekemään jotain näin sairasta? Vastaus: haluamme tietää, mitä siitä seuraa. Jotkut IhmeFilmin läpikäyneet opiskelijat ovat hakeneet kaupasta mustavalkoisia elokuvia ja vieneet niitä kotiinsa. Toiset ovat ilmoittaneet, etteivät katso televisiosta enää ”samaa skeidaa” kuin ennen. Turhautunut tarkkisluokka keskittyi herpaantumatta Risto Jarvan elokuvaan Jäniksen vuosi, menneen kauden hidastempoisimpaan IhmeFilmi-kiekkoon. Aivan yhtä mielenkiintoista on kuulla, kuinka 9-luokkalainen haukkuu Alfred Hitchcockin maanrakoon. Hänen vanhempansa eivät nimittäin ole ohjaajasta kuulleetkaan.

IhmeFilmi on vielä baby, neljän vuoden ikäinen, ja ristittykin vasta hiljattain. Se tarkoittaa, että tämä elokuvaklassikoiden sirkus vain kasvaa ja tulee olemaan kuvioissa pitkään.

Eero Tammi

Sisällöntuottaja
IhmeFilmi

  Ilona Myyri • 16.9.2010 19:45

  Playtime oli kiehtova hauska elokuva, koska se oli niin realistisesti kuvattu.
  Pidin kovasti.

  Kaisa • 23.9.2010 11:31

  Kiitos, kun olette ryhtyneet tähän.
  Olin uteliaisuuttani ”katseluoppilaana” Kolmannen miehen näytöksessä. Minulle tuli tunne, että hyvin etenevä tarina piti koululaiset otteessaan. Sali oli ihan hiljaa miltein koko elokuvan. Vain nykytehosteista poikkeava ammuskelu sai muutaman hörähtämään ja karkkipaperitkin rapisivat harvakseltaa.

  Harri Rutanen24.9.2010 06:39

  Oltiin katsomassa Playtimeä. Me ei oikein saatu selvää juonesta, eikä myöskään siksi pidetty elokuvasta, joten jätimme elokuvan kesken.

  joona24.9.2010 06:44

  ei se kyllä yhtään hyvä ollu

  Oona • 25.9.2010 07:10

  Tähän mennessä olen nähnyt Kolmas mies ja Viimeiseen hengenvetoon.

  Kolmas mies ei kyllä herättänyt suuria tunteita, mielenkiintoisinta oli varmaan ajankohta johon sijoittui.
  Odotin ettei tuo toinenkaan ois ollu mitenkään erikoinen, mutta se oliki aika hauska. Ei kyllä varmaan tarkoituksella, mutta mua ainakin huvitti kun se mies poltti koko elokuvan ajan ketjussa tupakkia jne…Aika monet vanhat elokuvat kyllä on tahattomasti hauskoja (kun nykyaikana kattoo), mut ei se sen elokuvan arvoa vähennä..

Kirjoita viesti