CinEd

IhmeFilmin uusi CinEd-sarja tarjoaa eurooppalaista laatuelokuvaa ja uusia työkaluja elokuvakasvatukseen.

CinEd on Ranskan kulttuurikeskusten koordinoima, eurooppalainen elokuvakasvatushanke, joka tutustuttaa 6-19 -vuotiaita lapsia ja nuoria eurooppalaisen elokuvan rikkauteen. CinEd:in kautta saamme Suomeen vuosittain kasvavan valikoiman eurooppalaisia laatuelokuvia, niihin laaditut oppimateriaalit ja ilmaisia elokuvakasvatus-koulutuksia.

Vuonna 2017 hankkeessa on mukana 10 elokuvakasvatustoimijaa kahdeksasta eri maasta. Mukana Suomen lisäksi ovat Italia, Espanja, Portugali, Ranska, Romania, Bulgaria ja Tsekki. Hanketta rahoittavat partnerimaat ja Creative Europe/ Media Programme/ audience development -ohjelma. Suomessa hanketta tukevat myös Opetus ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus sekä Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK.

Eurooppalaisten elokuvien kautta CinEd pyrkii kehittämään nuorten katsojien kykyä katsoa elokuvaa taiteena ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua laadukkaisiin, eri kulttuureista ja kielialueilta tuleviin elokuviin. Samalla hanke kehittää nuorten kykyä kriittiseen analyysiin ja lisää tietoa elokuvan kielestä ja tekniikoista.

CinEd:in erityinen elokuvakasvatuksellinen lähestymistapa kutsuu luomaan yhteyksiä elokuvien välille ja soveltuen myös uuden opetussuunnitelman päämääriin, kuten ilmiöoppimiseen ja oppiaineiden rajoja ylittävien kokonaisuuksien käsittelyyn. 

CinEd-sarja keväällä 2017:

Valitse sarjasta 2-4 elokuvaa! Elokuviin on saatavilla oppimateriaalit, joiden tuella elokuvien kanssa myös työskennellään niiden katselemisen jälkeen.
Sarja soveltuu yli 15-vuotiaille.

 Pierrot Hullu Pierrot (Jean-Luc Godard, Ranska, 1965)
Ferdinand ja Marianne, opiskelija, johon Ferdinand oli aikoinaan rakastunut, lähtevät yhdessä tien päälle. Romanttinen matka muuttuu kuitenkin nopeasti takaa-ajoksi. Rikollisjoukko Mariannen menneisyydestä jäljittää heitä hellittämättä… Rikoselokuvan genrestä ponnistaen Godard mullistaa elokuvan taidemuotona. Sinipunainen runoelma, jossa meri saa myyttisen ulottuvuuden ja ihmiset muuttuvat jälleen jumaliksi.
http://event.institutfrancais.com/cined/fi/films/pierrot-le-fou
 osangue O Sangue – veri (Pedro Costa, Portugali, 1989, 98 min) Tulossa keväällä 2017!
Joulun alla portugalilaisessa kylässä teini-ikäinen Vicente ja hänen pikkuveljensä Nino alkavat huolestua heidän isänsä jatkuvasta poissaolosta. Aikuisten harrastama pimeä kauppa vie heidät lähemmäs koululla työskentelevää nuorta Claraa. He alkavat suunnitella yhdessä salaisen perheen perustamista yrittäessään selvitä päivittäisistä haasteista.
http://event.institutfrancais.com/cined/fi/films/o-sangue
 En construccion Työmaa-alue (José Luis Guerin, Espanja, 2001, 125 min) Barcelonan vilkkaassa kaupunginosassa suunnitellaan uutta korkeaa asuinrakennusta. Kaupungin rakennuskanta muuttuu yhtä nopeasti kuin sen asukkaat. Kuvatessaan yhden kaupunginosan ihmisiä José Luis Guerín dokumentoi myös ajan kulua.
http://event.institutfrancais.com/cined/es/films/en-construccion
 Espiritu Colmena 06 Mehiläispesän henki (Victor Erice, Espanja, 1973, 97 min) Espanjalainen pikkukylä vuonna 1940, hieman sisällissodan päättymisen jälkeen. Kiertävä elokuvateatteri esittää James Whalesin elokuvan ’’Frankenstein’’ hämmästyneille kyläläisille. Hirviöstä muodostuu pakkomielle 8-vuotiaalle Analle. Pian hän väittää nähneensä hirviön aaveen vaeltavan läpi kylän…
http://event.institutfrancais.com/cined/fi/films/el-espiritu-de-la-colmena

Kaipaatko lisää tietoa tai haluatko CinEd-esityspaikaksi?

Ota yhteyttä: info@ihmefilmi.fiwww.cined.eu

Hankkeen yhteistyökumppanit ja rahoittajat:

logo-transparent-grandPrint

 

 

Copy of OKM_FI_1rivi_logot_ISO (1)

13_avek_fin_199x113px

Kirjoita viesti