Kevään uutuus: IhmeSuomi-esityssarja

Ajankohtaista, IhmeVideot

 Maamme kuva elokuvapeilin kautta

IhmeSuomi-hanke on suunnattu suomea toisena kielenä opiskeleville lukiolaisille ja yläasteen oppilaille. IhmeSuomi kertoo Suomesta, suomen kielestä ja suomalaisesta kulttuurista elokuvan keinoin. Tarkoitus ei ole päntätä elokuvahistoriaa, vaan sukeltaa suomalaisuuden ytimeen hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Mukana olevat koulut saavat käyttöönsä neljä elokuvaa ja niihin liittyvät oppimateriaalit, jotka käsittelevät muun muassa kieltä, kulttuuria ja historiaa. Tuottamistehtävien kautta nuoret pääsevät pohtimaan myös omaa identiteettiään, haaveitaan ja tulevaisuuttaan Suomessa.IhmeSuomi helpottaa suomea toisena kielenä -opettajien työtä tarjoamalla sarjan elokuvia ja niihin liittyvät oppimateriaalit. Koulujen tulee esittää elokuvat mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, mutta muuten opettajilla on vapaus hyödyntää teoksia ja materiaaleja haluamallaan tavalla.

Kirjoita viesti